• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  • Emigreren naar Indonesië
    Handige tips bij uw emigratie naar Indonesië

    Indonesië is een zeer geliefd land, waar menig toerist met een tevreden gevoel thuiskomt na een bezoek aan “de Gordel van Smaragd”. Het is natuurlijk ook mogelijk om op een gegeven moment ervoor te kiezen om te emigreren naar Indonesië. Hieronder vindt u enkele handige en belangrijke tips voor als u emigratieplannen heeft naar Indonesië.

    Lees verder

    Een visum voor Indonesië aanvragen

    Een visum aanvragen voor het gebruik in Indonesië kan nogal een langdurig proces zijn. Een visum voor Indonesië wordt ook wel een KITAS (Kartu Izin Tinggal Terbatas) genoemd.

    Deze documenten heeft u nodig om uw visum aan te vragen:

    • Uw paspoort;
    • Een beëdigde vertaling van uw geboortebewijs;
    • Een cv in het Engels of Indonesisch, inclusief referentie(s) van voormalige werkgever(s);
    • Aanvullende documenten afhangend van uw emigratiereden naar Indonesië.

    Het hangt natuurlijk af wat uw doel is van uw emigratieplannen naar Indonesië.

    Wilt u bijvoorbeeld trouwen met een Indonesisch staatsburger of wilt u werken bij een van de grote bedrijven in Jakarta of juist op het feesteiland Bali? Voor elk doeleinde zijn de regels net iets anders en het is dus aan te raden om de benodigde stappen zo precies mogelijk na te gaan.

    Verschillende soorten van uw visum voor Indonesië

    Zoals eerder aangegeven heeft u een KITAS-visum nodig om te emigreren naar Indonesië. Er zijn drie verschillende soorten visa, namelijk:

    • Werkvisum: Het bedrijf moet echter wel een multinational zijn, of een 100% Indonesisch bedrijf van voldoende grootte.
    • Huwelijksvisum: Als u getrouwd bent met een Indonesische staatsburger. U moet wel in de gaten houden dat het huwelijksvisum losstaat van het werkvisum. Dit visum dient u nog steeds aan te vragen wanneer u in Indonesië wilt werken.
    • Pensioenvisum: Indien u ouder bent dan 55 jaar, kunt u een visum krijgen om te genieten in Indonesië zonder dat er een werk of huwelijksvisum voor nodig is.U moet in principe alleen voldoen aan het feit dat u meer dan $18.000 Amerikaanse dollar aan pensioen per jaar ontvangt.

    Van alle officiële Nederlandse documentatie is een beëdigde vertaling naar het Indonesisch vereist.

    info

    1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

    Meer info

    Professionele vertaling nodig?

    Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

    Direct aanvragen

    Volg ons

    Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

    Bekijk onze diensten

    U gaat emigreren naar Indonesië – hoe komt u aan werk?

    Werken in Indonesië is een spannend avontuur waarbij een aantal zaken komen kijken die van belang kunnen zijn. U kunt pas een visumaanvraag doen, nadat u een baan is aangeboden of u een werkgever heeft gevonden.

    Uw cv vertalen van Nederlands naar Indonesisch

    U laat zien dat u zeer gemotiveerd bent, wanneer u uw cv in het Indonesisch aanlevert. Daarbij kan het verstandig zijn om een vertaalbureau in te huren.

    Urgent Vertalen is zeer gespecialiseerd in het vertalen van reguliere/onbeëdigde vertalingen van cv’s.

    U gaat emigreren naar Indonesië – hoe vindt u een woning?

    Mocht u een huis willen huren in Indonesië kunt u het best contact opnemen met een makelaar of real estate agent.

    Indonesië is zich sterk aan het ontwikkelen, met name in de grote steden worden veel nieuwe woningen gebouwd. Vaak zijn deze woningen voorzien van alle luxe. Houd er wel rekening mee dat bij het huren van een woning de termijn van een huurcontract vrijwel altijd één jaar of langer is.

    Zorg dat u bij het tekenen van een contract in ieder geval het eerste recht blijft houden op het huren van de woning, nadat het oude huurcontract is of gaat verlopen. In Indonesië is het doorgaans gebruikelijk een woning al te huur te zetten voor de periode nadat een huidig huurcontract is afgesloten.

    Zoals u merkt, zitten er nogal wat haken en ogen aan het verkrijgen van een woning in Indonesië. Het is aan te raden om alle documentatie te laten vertalen van het Indonesisch naar het Nederlands. Zo weet u zeker met welke regels u akkoord gaat.

    Andersom zullen verhuurders en makelaars ook vragen naar Nederlandse documentatie, waarvan ook zij een beëdigde vertaling nodig zullen hebben.

    Weetjes over Indonesië

    • De vlag van Indonesië is een eenvoudige vlag in de kleuren rood en wit. Sinds 17 augustus 1945 is de vlag in gebruik. Deze dag wordt voor de overheid gezien als onafhankelijkheidsdag.
    • Wanneer u voor een langere periode in Indonesië verblijft, wordt het aangeraden om bepaalde inentingen te halen. Het gaat hierbij om inentingen tegen buiktyfus, hepatitis B, hondsdolheid (rabiës) en in sommige gevallen tuberculose. Raadpleeg hierover altijd een deskundige.
    • Hoe laat is het in Indonesië? Indonesië kent drie tijdzones. In Jakarta is het 6 uur later dan in Nederland, in Bali is het 7 uur later dan in Nederland. Port Numbay kent het grootste tijdsverschil met Nederland, daar is het namelijk 8 uur later dan hier.

    Meer weten?

    Meer lezen over emigreren, diverse talen of taalproblemen? Volg ons op Facebook of Twitter waar we je op de hoogte houden over alles op het gebied van talen, emigreren, taalontwikkeling en meer.

    Plaats een reactie