Roemeens vertaalbureau Urgent Vertalen

Het Roemeens is een Romaanse taal die officieel is in Roemenië, Moldavië, Servië en Oekraïne. Naast de landen waar het Roemeens een officiële taal is, wordt de taal ook gesproken in o.a. de Balkan, Vojvodina en Hongarije. Er zijn ongeveer 24 miljoen mensen die het Roemeens als moedertaal hebben en 4 miljoen mensen die Roemeens als tweede taal spreken. Roemenen noemen hun taal Limba română.

Bijzonder aan het Roemeens is dat het een van de weinige Romaanse talen is, die in Oost-Europa wordt gesproken. De meesten spreken een Slavische taal, zoals het Pools of Oekraïens.

Bent u op zoek naar een vertaalbureau Roemeens, die uw officiële documenten en teksten, tegen een scherp tarief en perfecte kwaliteit kan leveren? Dan bent u bij vertaalbureau Urgent Vertalen aan het juiste adres. Wij vertalen al uw documenten van het Roemeens naar het Nederlands, of andersom.

Snel en voordelig uw document laten vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Gediplomeerde native speaker vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Niet goed, geld terug garantie

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Schindler Vertalingen
Deltares - Vertaalbureau Den Haag
Leger des Heils Vertaalbureau
De Rechtspraak Urgent Vertalen
Vertalingen voor De Hypotheker

Een beëdigde vertaler Roemeens staat per direct voor u klaar

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Roemeens vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Roemeens. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Roemeens. Wij kunnen u zowel een Roemeens beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Roemeens.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail
Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd
De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt het kopie van uw documenten gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis
Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Legalisatie van uw Roemeense vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Roemeens nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Een reguliere vertaling van of naar het Roemeens

Het vertalen van of naar het Roemeens hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Roemeens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Roemeense vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een Roemeense vertaling

De naam zegt het al Roemeens vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Roemeense vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Roemeense vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Roemeens zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Roemeense vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Roemeens vertaalbureau met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Roemeens nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Roemeense vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Roemeense vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze referenties.

Waarom kiezen voor Roemeens vertaalbureau Urgent Vertalen?

Over het Roemeens

Hoe is het Roemeens ontstaan?

De Roemeense taal is een overblijfsel van het militaire Latijn, dat werd gesproken door de Romeinse legioenen, die gevestigd waren in de provincie Dacia. Het Roemeens heeft zich, sinds het moment dat het Romeinse Rijk ten val kwam, geïsoleerd van de andere Romaanse talen ontwikkeld. In het westen stonden de Romaanse talen constant met elkaar in contact, denk aan het Frans, Spaans, Portugees en Italiaans. Dit terwijl het Roemeens zich op geheel eigen wijze ontwikkelde.

In het Roemeens komt u daarom ook nog elementen tegen van het Latijn, die in de andere Romaanse talen verloren zijn gegaan. Desondanks zijn er toch nog wel wat overeenkomsten. Mensen die Frans of Latijn spreken, zullen in het Roemeens bekende woorden tegenkomen.

Wie wist dit al over Roemenië? 7 interessante weetjes

 • De Roemeense turnster Nadia Comăneci was de eerste die een 10 kreeg bij de Olympische Spelen, in Montreal 1976.
 • De smalste straat in zuidoost Europa is de Strada Sforii, in Braşov.
 • Boekarest was in 1857 de eerste stad ter wereld waar straatverlichting op lampolie brandde.
 • In Roemenië bestaat het grootste oppervlakte, van Europa, uit natuurlijk bos.
 • De tweede grootste ondergrondse gletsjer van Europa ligt in het noord westen van Roemenië.
 • Insuline is door een Roemeen, genaamd Nicolae Paulescu, uitgevonden.
 • Roemenië heeft een landenklimaat, wat inhoudt dat de zomers warm zijn en de winters koud. De uiterste temperaturen die ooit zijn gemeten, waren 44,5 graden in de zomer en -38,5 graden in de winter. Een verschil van 83 graden.