Tsjechisch vertaalbureau Urgent Vertalen

Wereldwijd zijn er ongeveer 12 miljoen mensen die Tsjechisch spreken, waarvan er 10,2 miljoen mensen in Tsjechië wonen. De taal is alleen in Tsjechië een officiële taal, maar wordt wel gesproken in de buurlanden, waaronder Slowakije en Oostenrijk. In de VS en Canada kunt u de taal ook horen, dit komt door de Tsjechische immigranten.

De Tsjechische taal behoort tot de West-Slavische talen, net als het Pools en Slowaaks. De taal kent een verwantschap met het Slowaaks. Het verwantschap is zo nauw, dat de talen onderling heel goed te verstaan zijn. U zou het kunnen vergelijken met het Nederlands en het Vlaams.

Bent u van plan te gaan wonen of werken in Tsjechië? Of heeft u een andere reden voor het vertalen van of naar het Tsjechisch? Tsjechisch vertaalbureau Urgent Vertalen vertaalt al uw documenten van het Tsjechisch naar het Nederlands en andersom.

Snel en voordelig uw document laten vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Gediplomeerde native speaker vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Niet goed, geld terug garantie

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Schindler Vertalingen
Deltares - Vertaalbureau Den Haag
Leger des Heils Vertaalbureau
De Rechtspraak Urgent Vertalen
Vertalingen voor De Hypotheker

Een beëdigde vertaler Tsjechisch staat per direct voor u klaar

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Tsjechisch vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Tsjechisch. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Tsjechisch. Wij kunnen u zowel een Tsjechisch beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Tsjechisch.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail
Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd
De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt het kopie van uw documenten gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis
Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Legalisatie van uw Tsjechische vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Tsjechisch nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

  • U bespaart veel tijd en moeite.
  • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
  • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
  • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
  • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
  • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Een reguliere vertaling van of naar het Tsjechisch

Het vertalen van of naar het Tsjechisch hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Tsjechisch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Tsjechische vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een Tsjechische vertaling

De naam zegt het al Tsjechisch vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Tsjechische vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Tsjechische vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Tsjechisch zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Tsjechische vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Tsjechisch vertaalbureau met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Tsjechisch nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Tsjechische vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Tsjechische vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze referenties.

Waarom kiezen voor Tsjechisch vertaalbureau Urgent Vertalen?

Over het Tsjechisch

De ontwikkeling van de Tsjechische taal

Het Tsjechisch kent drie tijdperken waarin de taal zich heeft ontwikkeld tot de huidige vorm. De tijdperken bestaan uit het ‘Oud Tsjechisch’, ‘Vroegmodern Tsjechisch’ en ‘Modern Tsjechisch’.

Oud Tsjechisch

‘Oud Tsjechisch’ wordt gebruikt om de periode voor de 16e eeuw aan te geven. Een van de belangrijkste gebeurtenissen in die tijd was de scheiding met de Poolse taal. Deze scheiding vond plaats tussen de 10e en 12e eeuw. Net daarna werd de taal voor het eerst schriftelijk vastgelegd, dit gebeurde tussen de 12e en 13e eeuw. In de 14e eeuw verschenen de eerste administratieve documenten en literaire werken. Ook verscheen de eerste vertaling van de bijbel.

Vroegmodern Tsjechisch

Tot de 15e eeuw werd er vrijwel geen onderscheid gemaakt tussen het Tsjechisch en Slowaaks, de scheiding werd pas in de 16e eeuw duidelijk. De Lutheraanse protestanten in Slowakije gebruikten voornamelijk de Tsjechische spelling, terwijl de katholieken een aparte Slowaakse spelling aanhielden.

Tussen 1579 en 1593 verscheen de eerste complete Tsjechische vertaling van de bijbel, die een belangrijke rol speelde voor de ontwikkeling van de Tsjechische taal in de eeuwen die volgden.

De ontwikkeling van de Tsjechische taal liep voorspoedig, tot in 1620 het land onder de Habsburgers kwam te vallen. Het bestuur nam het Duits en Latijn als taal aan en zo kwam er een einde aan de ontwikkeling van het Tsjechisch. Het enige dat de taal in leven hield, was de bevolking die de taal bleef spreken. Pas rond het begin van de nationale wedergeboorte, aan het eind van de 18e eeuw, begon de taal weer nieuw leven te krijgen.

Modern Tsjechisch

De nationale wedergeboorte heeft ervoor gezorgd dat er nieuw leven in het Tsjechisch werd geblazen. De taal, zoals die was opgebouwd tot de 16e eeuw, was verloren gegaan. Daarom werd er teruggegrepen op de oude normen die de taal kende. In 1809 publiceerde Josef Dobrovský de Tsjechische grammatica, hij had niet de verwachting dat de taal nog terug zou komen. Dankzij zijn boek, werd Josef Jungmann geprikkeld een Tsjechisch-Duits woordenboek te schrijven. Hierdoor werd het begin gelegd aan de moderne Tsjechische taal.

Weetjes over Tsjechië en de Tsjechische taal

  • Hoewel Tsjechië wel lid is van de Europese Unie, wordt er niet met de euro betaald. Het wettig betaalmiddel is de Tsjechische kroon.
  • Hoewel de Tsjechische taal vrijwel alleen in Tsjechië wordt gesproken, wordt wereldwijd het woord “robot” gebruikt die zijn oorsprong kent uit het Tsjechisch.
  • Tot 1993 was Tsjechië geen zelfstandig land, het land viel onder Tsjecho-Slowakije. Tsjechië gebruikt wel nog steeds de vlag van die tijd, Slowakije heeft een andere vlag gekregen.