Bulgaars vertaalbureau Urgent Vertalen

Ongeveer 12 miljoen mensen spreken Bulgaars. De taal wordt voornamelijk in Bulgarije gesproken en is een Zuid-Slavische taal. Bulgaars lijkt erg veel op het Macedonisch, zelfs zo erg dat het door sommigen als Bulgaars dialect wordt gezien. In de plaatsen Veliko Tarnovo, Gabrovo en Sjoemen spreekt men de taal het zuiverst.

Bent u op zoek naar een vertaler Nederlands Bulgaars? Een vertaler, die uw documenten vertaalt van het Bulgaars naar het Nederlands, of andersom? Bulgaars vertaalbureau Urgent Vertalen vertaalt al uw documenten tegen een scherp tarief en met de perfecte kwaliteit.

Snel en voordelig uw document laten vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Gediplomeerde native speaker vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Niet goed, geld terug garantie

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Schindler Vertalingen
Deltares - Vertaalbureau Den Haag
Leger des Heils Vertaalbureau
De Rechtspraak Urgent Vertalen
Vertalingen voor De Hypotheker

Een beëdigde vertaler Bulgaars staat per direct voor u klaar

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Bulgaars vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Bulgaars. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Bulgaars. Wij kunnen zowel een Bulgaars beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Bulgaarse documenten naar het Nederlands.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail
Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd
De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt het kopie van uw documenten gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis
Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Legalisatie van uw Bulgaarse vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Bulgaars nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Een reguliere vertaling van of naar het Bulgaars

Het vertalen van of naar het Bulgaars hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Bulgaars. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Bulgaarse vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een Bulgaarse vertaling

De naam zegt het al Bulgaars vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Bulgaarse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Bulgaarse vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Bulgaars zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Bulgaarse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Bulgaars vertaalbureau met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Bulgaars nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Bulgaarse vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Bulgaarse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze referenties.

Waarom kiezen voor Bulgaars vertaalbureau Urgent Vertalen?

Over het Bulgaars en Bulgarije

De verspreiding van de Bulgaarse taal

De inwoners van Bulgarije noemen hun taal “български език” (bălgarski ezik). De taal wordt voornamelijk in Bulgarije gesproken, maar ook in omringende landen, waaronder Turkije en Oekraïne. Er zijn ongeveer 300.000 mensen in het Europese deel van Turkije, die Bulgaars spreken. De regio waar de taal wordt gesproken staat bekend als Oost-Thracië, dat historisch gezien onderdeel was van Griekenland. In Oekraïne leeft een Bulgaarse minderheid, van ongeveer 200.000 mensen, die de taal spreken. Het Bulgaars wordt in kleinere groepen ook nog gesproken in Hongarije, Roemenië, Griekenland, Servië en Albanië.

Het Bulgaarse alfabet

De Bulgaarse taal maakt gebruik van het Cyrillische alfabet. Dit werd in de 9e eeuw door de missionarissen Cyrillus en Methodius uitgevonden. Het is voor een groot deel gebaseerd op het Griekse alfabet, maar er zijn extra tekens aan toegevoegd om het bij de Slavische talen te laten passen. Er werd een langere tijd gevarieerd met verschillende versies van het alfabet, en sinds 1945 is het 30-letterige alfabet ontstaan dat men nog steeds gebruikt.

Wist u dit over Bulgarije?

 • Bulgarije is een van de oudste landen in Europa. In 681 is het land ontstaan en het wordt nog steeds gezien als het hart van de Balkan.
 • De allereerste elektronische computer is uitgevonden door de Bulgaar Professor John Vincent Atanassoff. Dit deed hij samen met Clifford Berry, tussen 1939 en 1942.
 • In Bulgarije zijn de inwoners erg bijgelovig. Men is ervan overtuigd dat wanneer u uw handtas op de grond zet, dit gegarandeerd tot geldverlies zal leiden. Mocht u van plan zijn een boeket bloemen aan iemand te geven? Let er dan op dat het boeket altijd uit een oneven aantal bloemen bestaat. Het is namelijk gebruikelijk om een boeket met een even aantal bloemen te geven bij een begrafenis.
 • In Nederland is het verplicht om te stoppen bij een zebrapad, als er een voetganger aankomt. In
 • Bulgarije is dit niet zo gebruikelijk, pas dus op als u wilt oversteken bij een zebrapad.
 • Bulgaarse rozenolie is een van de meest bekende exportproducten van Bulgarije. Het wordt over de hele wereld gebruikt in veel parfums en het wordt in de regio Kazanlak geproduceerd.