Deens vertaalbureau Urgent Vertalen

De Deense taal wordt door ongeveer 5,5 miljoen mensen gesproken in Denemarken en op Groenland. Het is de enige officiële taal in Denemarken, en wordt ook door kleine groepen gesproken op Faeröer en in het Duitse Sleeswijk-Holstein. Denen zijn erg trots op hun taal en noemen het det danske sprog.

Bent u op zoek naar een vertaalbureau Deens, die uw officiële documenten en teksten, tegen een scherp tarief en perfecte kwaliteit kan leveren? Dan bent u bij vertaalbureau Urgent Vertalen aan het juiste adres. Wij vertalen al uw documenten van het Deens naar het Nederlands, of andersom.

Snel en voordelig uw document laten vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Gediplomeerde native speaker vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Niet goed, geld terug garantie

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Schindler Vertalingen
Deltares - Vertaalbureau Den Haag
Leger des Heils Vertaalbureau
De Rechtspraak Urgent Vertalen
Vertalingen voor De Hypotheker

Een beëdigde vertaler Deens staat per direct voor u klaar

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Deens vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Deens. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Deens. Wij kunnen u zowel een Deens beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Deens.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail
Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd
De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt het kopie van uw documenten gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis
Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Legalisatie van uw Deense vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Deens nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Een reguliere vertaling van of naar het Deens

Het vertalen van of naar het Deens hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Deens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Deense vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een Deense vertaling

De naam zegt het al Deens vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Deense vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Deense vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Deens zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Deense vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Deens vertaalbureau met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Deens nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Deense vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Deense vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze referenties.

Waarom kiezen voor Deens vertaalbureau Urgent Vertalen?

Over Denemarken en het Deens

De geschiedenis van de Deense taal

Het Deens stamt af van het Oudnoors, een taal die erg lijkt op het moderne IJslands. Het Oudnoors is een gemeenschappelijke taal waar alle moderne Scandinavische talen uit zijn voortgekomen. De verspreiding komt voor de jarenlange beïnvloeding door het Nedersaksisch, dat in het noord Duitsland en oost Nederland gesproken wordt.

Tegenwoordig lijkt de taal zo erg op het Noors, dat iemand die Noors kan lezen ook Deens kan lezen, en andersom. De reden hiervoor is dat Noorwegen jarenlang is overheerst door Denemarken, waardoor de Deense schrijftaal ook als standaard voor de Noorse taal werd gehanteerd.

Het Deense alfabet

Het Deense alfabet is bijna gelijk aan het alfabet dat we in Nederland gebruiken. Het alfabet bestaat uit 29 letters, waarvan de eerste 26 hetzelfde zijn. De tekens å, æ, en ø zijn er nog aan toegevoegd. Er zijn bepaalde Deense woorden die heel erg op het Nederlands lijken, zoals:

 • Aankomst = Ankomst
 • Goedemorgen = Godmorgen
 • Goedenavond = Godaften
 • Goedendag = Goddag
 • Goedenacht = Godnat
 • Uitgang = Udgang
 • Welkom = Velkommen

Wist u dit al over Denemarken?

 • Denemarken is het kleinste land van de 5 Noordse landen.
 • Hoewel Denemarken wel lid is van de EU, wordt er nog altijd met de Deense kroon betaald. Denemarken is echter geen uitzondering, want in, onder andere, Tsjechië geldt dit ook.
 • Voor de kust van Denemarken liggen er, net als in Nederland, ook waddeneilanden.
 • Waar je ook bent in Denemarken, je bent altijd binnen minstens een uur bij een strand.
 • Denemarken is, net als Nederland, een echt fietsland. Het land werd zelfs verkozen als nummer 1 en versloeg daarmee Nederland.