Pools vertaalbureau Urgent Vertalen

Polen is sinds 1 mei 2004 lid van de Europese Unie, waardoor de belangstelling voor dit land met zijn taal fors is toegenomen.

De Poolse taal is een West-Slavische taal met ongeveer 40 miljoen sprekers. Polen zelf heeft 38,6 miljoen Pools sprekende inwoners. Andere sprekers wonen voornamelijk in de landen van de voormalige Sovjet-Unie en in de Verenigde Staten.

De Poolse taal is sterk verwant aan Slowaaks, Tsjechisch en Sorbisch.

Snel en voordelig uw document laten vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Gediplomeerde native speaker vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Niet goed, geld terug garantie

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Schindler Vertalingen
Deltares - Vertaalbureau Den Haag
Leger des Heils Vertaalbureau
De Rechtspraak Urgent Vertalen
Vertalingen voor De Hypotheker

Een beëdigde vertaler Pools staat per direct voor u klaar

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Pools vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Pools. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Pools. Wij kunnen u zowel een Pools beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Pools.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail
Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd
De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt het kopie van uw documenten gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis
Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Legalisatie van uw Poolse vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Pools nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

  • U bespaart veel tijd en moeite.
  • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
  • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
  • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
  • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
  • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Een reguliere vertaling van of naar het Pools

Het vertalen van of naar het Pools hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Pools. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Poolse vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een Poolse vertaling

De naam zegt het al Pools vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Poolse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Poolse vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Pools zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Poolse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Pools vertaalbureau met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Pools nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Poolse vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Poolse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze referenties.

Waarom kiezen voor Pools vertaalbureau Urgent Vertalen?

De Poolse taal = Polszczyzna of Jezyk Polski

West-Slavische taal

Net zoals het Tsjechisch en Slowaaks is ook het Pools een West-Slavische taal, vanuit de Indo-Europese talen. Deze talen komen veel met elkaar overeen, toch zijn ze niet wederzijds verstaanbaar.

De West-Slavische bevolking was veelal Rooms-katholiek, terwijl de Oost-Slavische bewoners het Oosters Orthodoxe christendom aanhielden. Daarom gebruiken de West-Slavische volken het Romeinse alfabet, dat ook de omliggende landen gebruikten. Het Pools maakt gebruik van het Latijnse (Romeinse) alfabet en telt 32 letters, waarbij men de q, v en x niet kent in het Pools alfabet met uitzondering van leenwoorden.

De extra letters met diakritische tekens compenseren de beperking van alle klanken van de Poolse taal.

Pools als moedertaal

Sinds Polen lid is van de Europese Unie zijn in Nederland en België veel Polen werkzaam en spreken dus hier hun moedertaal.

Omdat na de Tweede Wereldoorlog veel Joden in Polen en Tsjechië naar Israël trokken is momenteel voor 100.000 inwoners daar nog steeds Pools de moedertaal.

De Poolse taal wordt gesproken in Polen zelf, Duitsland, Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne en dan Israël. Ook in de Verenigde Staten wordt Pools gesproken. In totaal zijn het circa 40 miljoen mensen die de Poolse taal als moedertaal gebruiken.

Dialecten

Het Pools kent weinig dialecten. De meeste Polen spreken de standaardtaal. Er zijn vijf grote dialectgroepen: Groot-Pools (rond Poznañ), Klein-Pools ( rond Krakau), Mazovisch (rond Warschau), Silezisch (in Opper-Silezië) en Kasjoebisch (ten westen van Gdansk).

De kleinere dialectgroepen zijn: Podhale-dialect (van de bergbewoners) en Kresy, dat nog door de ouderen wordt gesproken.

Het Kasjoebische en Silezische dialect worden tegenwoordig beschouwd als aparte, zelfstandige talen.

Nasaal klanken en articulatie

De spreektaal van de Lechitische talen kenmerkt zich door de Proto-Slavische nasaal klanken.
Ook de sterk gepalataliseerde medeklinkers (palataliseren = een vorm van articulatie van de medeklinker, waardoor deze zachter wordt uitgesproken) zijn een kenmerk voor de Poolse taal en een vast woordaccent op de een na laatste lettergreep, paroxytona.
Bij de Poolse spelling worden voor een aantal klanken (fonemen), lettercombinaties gebruikt, zoals de ch, cz en sz.

Zeven naamvallen en geen lidwoorden

De grammatica kent zeven naamvallen en de verbuigingen van zelfstandige voornaamwoorden en de vervoegingen van de werkwoorden zijn erg gecompliceerd.
En als laatste is een opmerkelijk punt dat de Pools taal geen lidwoorden kent. Dit is typisch voor een Slavische taal.