Servisch vertaalbureau Urgent Vertalen

Servisch is de officiële taal van Servië en Montenegro, maar ook in Bosnië en Herzegovina. Het Servisch is een van de standaardvarianten van het Servo-Kroatisch en behoort tot de zuidelijke groep van de Slavische talen. Er zijn meer dan 10 miljoen mensen, waarvan het Servisch de moedertaal is.

Het Servisch is een Indo-Europese taal die sterk verbonden is aan het Russisch, Tsjechisch en Pools. De moderne Servische taal bevat veel woorden vanuit Turkse origine. Dit komt door de jarenlange Ottomaanse overheersing.

Bent u op zoek naar een Servisch vertaalbureau, die uw officiële documenten en teksten, tegen een scherp tarief en perfecte kwaliteit kan leveren? Dan bent u bij vertaalbureau Urgent Vertalen aan het juiste adres. Wij vertalen al uw documenten van het Servisch naar het Nederlands en andersom.

Snel en voordelig uw document laten vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Gediplomeerde native speaker vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Niet goed, geld terug garantie

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Schindler Vertalingen
Deltares - Vertaalbureau Den Haag
Leger des Heils Vertaalbureau
De Rechtspraak Urgent Vertalen
Vertalingen voor De Hypotheker

Een beëdigde vertaler Servisch staat per direct voor u klaar

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Servisch vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Servisch. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Servisch. Wij kunnen u zowel een Servisch beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Servisch.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail
Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd
De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt het kopie van uw documenten gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis
Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Legalisatie van uw Servische vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Servisch nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Een reguliere vertaling van of naar het Servisch

Het vertalen van of naar het Servisch hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Servisch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Servische vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een Servische vertaling

De naam zegt het al Servisch vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Servische vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Servische vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Servisch zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Servische vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Servisch vertaalbureau met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Servisch nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Servische vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Servische vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze referenties.

Waarom kiezen voor Servisch vertaalbureau Urgent Vertalen?

Wist u dit al over de Servische taal?

Sinds 2006 is het Cyrillisch het officiële alfabet in Servië, maar toch wint het Latijnse alfabet aan populariteit. Het Servisch wordt geheel fonetisch geschreven. Dit houdt in dat woorden zijn geschreven, zoals ze worden uitgesproken. Zelfs buitenlandse namen worden geschreven zoals uitgesproken, bijvoorbeeld John Major, dit wordt geschreven als Džon Mejdžor.

Het Cyrillische alfabet is gebaseerd op het Griekse geschrift, maar is verder uitgebreid met extra tekens. Het Servisch heeft een eigen ontwikkeling doorgemaakt en verschilt daardoor op een aantal punten van het Russisch Cyrillisch. De definitieve versie van het Servische alfabet is in 1818 samengesteld door taalkundige Vuk Karadžić.

Het Servisch gebruikt leenwoorden uit de moderne Europese woordenschat. Voorbeelden van deze woorden zijn: avion (vliegtuig), fabrika (fabriek) en fudbal (voetbal). Daarnaast gebruikt het Servisch een groot aantal Turkse leenwoorden, zoals pamuk (katoen), majmun (aap) en jogurt (yoghurt).

6 interessante feitjes over Servië

 • Servië grenst aan acht landen: Hongarije, Roemenië, Macedonië, Bulgarije, Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië en Montenegro.
 • Naast het Servisch, spreekt men in Servië ook Hongaars, Slowaaks, Roemeens, Kroatisch en Albanees.
 • In Servië eindigen de meeste achternamen op ‘ic’.
 • De Servische vlag is de omgekeerde versie van de Russische vlag. De Servische vlag heeft de kleuren rood, blauw en wit, en de Russische vlag wit, blauw en rood. Op de officiële vlag staat ook het wapen van Servië. Het komt vaak voor dat de vlag zonder wapen wordt gebruikt.
 • Bijna een derde van alle frambozen ter wereld komt uit Servië. In het zuiden van Servië liggen uitgestrekte frambozenplantages. De frambozenhoofdstad van het land is Aril, dat ligt op ongeveer 195 kilometer van de hoofdstad Belgrado.
 • Een van de grootste ingenieurs en uitvinders aller tijden, komt uit Servië. Nikola Tesla werd geboren in Servië en is vooral bekend als de uitvinder van de wisselstroomgenerator, de wisselstroomelektromotor en van andere belangrijke componenten van het huidige elektriciteitsnetwerk.