Hongaars vertaalbureau Urgent Vertalen

Hongaars is de officiële taal van Hongarije en van de Hongaarse minderheden in omringende landen. In totaal spreken ongeveer 14,5 miljoen mensen de taal, waarvan 9,9 miljoen mensen in Hongarije. Hierdoor is het (op het Turks na) de grootste taal in Europa die niet tot de Indo-Europese talen behoort.

Het Hongaars is namelijk een Finoegrische taal, gelijk ook de grootste Finoegrische taal. De Hongaren noemen hun taal Magyar.

Bent u op zoek naar een vertaalbureau Hongaars, die uw officiële documenten en teksten, tegen een scherp tarief en perfecte kwaliteit kan leveren? Dan bent u bij vertaalbureau Urgent Vertalen aan het juiste adres. Wij vertalen al uw documenten van het Hongaars naar het Nederlands, of andersom.

Snel en voordelig uw document laten vertalen?

Spoedvertaling zonder spoedtoeslag

Een (beëdigde) vertaling kunnen wij vaak binnen 24 uur aan u leveren, zonder "spoedtoeslag".

Gemiddeld 36,8% goedkoper

Vergelijk gerust ons voorstel met het voorstel van een ander vertaalbureau en trek hieruit zelf uw conclusie.

Gediplomeerde native speaker vertalers

Onze vertalingen worden verzorgd door native speaker vertalers van de doeltaal, wij werken enkel met gediplomeerde vertalers.

Niet goed, geld terug garantie

Bij elke vertaling profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste vertaling.

Schindler Vertalingen
Deltares - Vertaalbureau Den Haag
Leger des Heils Vertaalbureau
De Rechtspraak Urgent Vertalen
Vertalingen voor De Hypotheker

Een beëdigde vertaler Hongaars staat per direct voor u klaar

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van uw officiële documenten? Dan bent u bij hét Hongaars vertaalbureau van Den Haag aan het juiste adres.

Wij zijn een erkend vertaalbureau Hongaars. Het sturen van een scan van uw documenten is voldoende voor het maken van uw beëdigde vertaling Hongaars. Wij kunnen u zowel een Hongaars beëdigde vertaling verzorgen van uw Nederlandse document als van uw Nederlandstalige documenten naar het Hongaars.

Een beëdigde vertaling in 3 stappen

U stuurt ons een scan van uw documenten per e-mail
Het sturen van een scan of foto van uw documenten is voldoende. Wij sturen u vervolgens een voorstel voor het beëdigd vertalen van uw documenten.

De vertaling wordt spoedig voor u verzorgd
De vertaling wordt voorzien van stempel, handtekening en verklaring van de beëdigd vertaler, vervolgens wordt het kopie van uw documenten gehecht aan de vertaling. Uw vertaling is gemaakt conform de richtlijnen voor beëdigde vertalingen.

Vertaling de volgende werkdag voor 10.00 uur in huis
Gratis verzending per reguliere post + een digitaal exemplaar per e-mail. Indien u verzekerd wilt zijn dat uw vertaling de volgende werkdag bij u arriveert, kiest u voor een spoedverzending tegen een kleine meerprijs.

Legalisatie van uw Hongaarse vertaling

Het kan voorkomen dat uw beëdigde vertaling Hongaars nog gelegaliseerd moet worden voor het land waar u het wilt gebruiken. Per land hebben wij aangegeven wat er voor de legalisatie nodig is.

Legalisatieservice Urgent Vertalen

Vertaalbureau Urgent Vertalen biedt de service aan om uw beëdigde vertaling te legaliseren. We bevinden ons met ons vertaalbureau op een strategische locatie in Den Haag, tussen alle instanties die bezocht dienen te worden voor uw legalisatie. Hierdoor zijn wij in staat om tegen een lage prijs de gehele legalisatie voor u te verzorgen.

Waarom kiezen voor de legalisatieservice van Urgent Vertalen?

 • U bespaart veel tijd en moeite.
 • U hoeft geen vrije dag op te nemen voor het bezoeken van alle instanties.
 • U hoeft niet een aantal keer de rit van en naar Den Haag te maken, u bespaart hiermee uw reiskosten.
 • Vertaalbureau Urgent Vertalen is een expert in het legaliseren van uw documentatie en is altijd op de hoogte van de laatste regels wat betreft de legalisatie. U komt hierdoor niet voor vervelende verrassingen te staan bij de instanties.
 • Nadat uw beëdigde vertaling klaar is kunnen wij direct beginnen aan de gehele legalisatie, hierdoor is het gelegaliseerde document sneller klaar.
 • U krijgt uw documentatie traceerbaar opgestuurd. Hierdoor weet u precies wanneer u uw gelegaliseerde documenten zal ontvangen.

Een reguliere vertaling van of naar het Hongaars

Het vertalen van of naar het Hongaars hoeft natuurlijk niet altijd beëdigd vertaald te worden, het kan zijn dat u voor u zelf iets vertaald wilt hebben van of naar het Hongaars. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website, blog, folder of zelfs een liefdesbrief. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en native Hongaarse vertalers die u graag van dienst zijn.

Snel een Hongaarse vertaling

De naam zegt het al Hongaars vertaalbureau Urgent vertalen. Omdat wij dagelijks te maken hebben met Hongaarse vertalingen, of het nou beëdigd of regulier is, hebben wij een groot team van Hongaarse vertalers die voor klaar staan.

Doordat ons team van beëdigde vertalers Hongaars zo groot en divers is, kunnen wij snel uw Hongaarse vertalingen verzorgen tegen een scherp tarief.

Hongaars vertaalbureau met 100% tevredenheidsgarantie

Doordat wij de vertaler Hongaars nauwkeurig selecteren op basis van uw document, bent u verzekerd van een volledig correcte vertaling. Aangezien wij volledig achter de kwaliteit van onze vertalingen staan, durven wij hieraan ook consequenties te hangen, wanneer uw Hongaarse vertaling niet correct zou zijn.

Bent u niet tevreden met uw Hongaarse vertaling dan krijgt u gewoon uw geld terug!

Wat anderen over Urgent Vertalen zeggen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen?
Bekijk dan eens onze referenties.

Waarom kiezen voor Hongaars vertaalbureau Urgent Vertalen?

Over de Hongaarse taal en het land

De taalvernieuwing binnen het Hongaars

In de 19e eeuw kwam de taalvernieuwing op gang, welke werd gevoegd door schrijvers als Ferenc Kzainczy. Er werden veel nieuwe woorden toegevoegd, waarbij ook veel streekbegrippen werden geïntroduceerd. Ook werden Latijnse begrippen letterlijk vertaald en kwamen er vervangingen voor bepaalde woorden die afkomstig waren uit de Duitse spreektaal.

De belangrijkste kenmerken van de Hongaarse taal

Voor de meeste Finoegrische talen geldt dat er, door gebruik te maken van uitgangen, veel informatie binnen een woord wordt samengevoegd. Dit is ook kenmerkend voor het Hongaars. Er worden eigenlijk twee woorden aan elkaar geplakt, waardoor er een nieuw woord ontstaat.

Doordat het Hongaars tot de Finoegrische talen behoort, is het verwant aan het Fins, Estisch en Karelisch. Het verwantschap gaat ver terug in de tijd, waardoor er tegenwoordig nog weinig overeenkomsten te vinden zijn.

Hongaars is een moeilijke taal om te leren voor Nederlanders (en anderen uit landen met een Indo-Europese taal). Er zijn ook een aantal duidelijke verschillen tussen het Hongaars en het Nederlands, zoals:

 • De klemtoon valt altijd op de eerste lettergreep van het woord;
 • Zinnen hebben over het algemeen een dalende zinsmelodie, behalve bij beslissingsvragen;
 • Het grammaticaal geslacht (mannelijk/vrouwelijk) ontbreekt in het Hongaars;
 • Na het gebruik van een telwoord staat het zelfstandig naamwoord altijd in enkelvoud;
 • In het Nederlands gebruikt men vaak voorzetsels. Het Hongaars heeft juist achterzetsels en achtervoegsels, die weer gecombineerd worden met persoonsuitgangen.

Wist u dit al over Hongarije?

 • De oudste metrolijn van het Europese vasteland bevindt zich in Hongarije. In de hele wereld is alleen de London Underground ouder dan metro lijn 1 in Boedapest.
 • 20% van de gehele Hongaarse bevolking woont in Boedapest.
 • De paprika is een van de bekendste Hongaarse producten. Het wordt ook veel gebruikt in de Hongaarse keuken en Hongaren eten meer dan 500 gram paprikapoeder per persoon per jaar!
 • In Boedapest kiest men een bakker en daar blijven ze in principe hun hele leven trouw aan. Gerbault is de beroemdste taartenmaker van Boedapest.